čtvrtek 31. března 2011

Kalousek míří do Washingtonu, bude generálním ředitelem MMF

 Bc. Miroslav Pořízek, Tovačov

            Z důvěryhodných zdrojů se podařilo zjistit, že český ministr financí Miroslav Kalousek by se měl od podzimu letošního roku stát generálním ředitelem Mezinárodního měnového fondu. Stal by se tak vůbec prvním Čechem, který by byl do této významné funkce zvolen. Bude to znamenat i výrazné zviditelnění České republiky nejen v rámci EU, ale v mezinárodním měřítku vůbec.

Kalousek si významnou funkci měl vysloužit díky svým vynikajícím pracovním výsledkům na postu ministra financí a díky svému mimořádně úspěšnému bývalému působení ve vysoké funkci na ministerstvu obrany, dále také díky svým vysoce ušlechtilým osobním morálním vlastnostem.

Kalousek je známý svou pravdomluvností, politickou věrností a v neposlední řadě i svou dlouhodobě vysokou oblibou mezi českou veřejností. Kalousek jako hluboce věřící člověk, pro kterého hodnoty jako pravda, spravedlnost, solidarita a láska a úcta k bližním stojí vždy až na prvním místě, bude nepochybně ve své nové funkci minimálně stejně úspěšný jako ve funkcích předešlých.

Je o něm navíc známo, že nikdy netrpěl politické intriky, přeběhlictví nebo šíření falešných informací na veřejnosti. Lepšího kandidáta do svého čela si MMF opravdu zvolit asi ani nemohl. Sám Kalousek byl prý po oznámení informace o tom, že má stanout v čele MMF, hluboce dojat a jen stěží se bránil slzám. Inu, skromný to člověk  každým coulem.

Vzorný otec, milující manžel, dobrý křesťan, poctivý člověk plný ušlechtilých ideálů a velmi úspěšný politik – to je vizitka budoucího nového generálního ředitele MMF. Všem nám bude velmi scházet. Odborníka jeho kalibru budeme v naší politice skutečně velmi a velmi postrádat. Ale přejme mu to. Vždyť stará moudrost přece praví, že štěstí vždy přeje těm připraveným. A Kalousek připravený přijmout vysokou a nadprůměrně dobře finančně honorovanou funkci vždy byl.
Pozn.: Mezinárodní měnový fond je mezinárodní organizace, jež si oficiálně klade za cíl usnadňovat mezinárodní měnovou spolupráci, podporovat stabilitu směnných kurzů a prostřednictvím půjček podporovat státy, jež zažívají hospodářské potíže. Mnohé státy na „laskavou péči“ MMF dodnes „vděčně“ vzpomínají. MMF byl založen v červenci 1944 a má v současnosti asi 190 členských států. Hlavní sídlo MMF se nachází ve Washingtonu.